Beheeromgeving uitgelegd

In de beheeromgeving kunt u veel instellingen met betrekking tot uw domeinnaam zien en ook belangrijke wijzigingen doorvoeren. Enkele belangrijke onderdelen van de beheeromgeving zijn: DNS beheer, webhosting beheer en mailboxen beheer. Het is daarom handig om te weten hoe u precies in de beheeromgeving komt en waar u de verschillende onderdelen kan terugvinden.

Op de homepage op onze website ziet u linksboven in het scherm een knop naast de winkelmand genaamd ‘uw account’. Als u op deze knop klikt krijgt u de optie om in te loggen in de beheeromgeving. Om in te loggen heeft u uw klantnummer en wachtwoord nodig.

Lukt het niet om in te loggen? Druk dan op de ‘Reset password’ knop. In het scherm dat tevoorschijn komt dient op z’n minst twee van de drie velden in te vullen. Bijvoorbeeld e-mailadres en klantnummer. Als u dit doet en op ‘Start resetten password’ klikt krijgt u een mail om een nieuw wachtwoord in te stellen. Lukt het toch niet om een wachtwoord in te stellen? Stuur dan een mail naar helpdesk@interip.nl

Let op: het kan zijn dat de kleuren van de website verschillen van de kleuren in de screenshot.

Wanneer u eenmaal ingelogd bent in de beheeromgeving komt u op de welkomspagina terecht. Rechtsboven in het scherm ziet u ‘Ga direct naar domeinnaam’ staan met een blauw knopje ernaast. Als u op de domeinnaam klikt krijgt u al uw domeinnamen in het account te zien. Uit deze lijst kunt u de domeinnaam selecteren die u wilt beheren. Indien u niet automatisch wordt omgeleid naar de volgende pagina klikt u op het blauwe knopje.

Het scherm na inloggen op Plesk

De volgende pagina waarop u terechtkomt is de ‘domein details’ pagina. Op deze pagina is het mogelijk om alle diensten te zien die gekoppeld zijn aan een domeinnaam zoals webhosting, SSL certificaten en mailpakketten. Ook is het mogelijk om op deze pagina de domeinnaam op te zeggen, dit kan gedaan worden door op de autorenew knop te drukken.

In het linker menu ziet u verschillende beheeropties voor uw domeinnaam. Zoals E-mail beheer, DNS beheer  en forwarding instellingen. Via dit menu kunt u navigeren naar de verschillende onderdelen van domeinnaam beheer.

Screenshot opties PHP bijwerken