Registreer uw domeinnaam

 

<form action="/check-domein/" method="POST" class="checkdomeinfrm" ><!-- [et_pb_line_break_holder] --><div class="form-group"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><span class="col-xs-8 col-sm-8 "><input type="text" id="domeinnaam" name="domainform" placeholder="Uw domeinnaam" class="form-control"> </span><!-- [et_pb_line_break_holder] --><span class="col-xs-4 col-sm-4"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><button onfocus="jQuery('.checkdomeinfrm').bootstrapValidator()" class="button form-control" type="submit"><span class="glyphicon glyphicon-search" aria-hidden="true"></button> </span><!-- [et_pb_line_break_holder] --></div><!-- [et_pb_line_break_holder] --></form>

Uw site en de zoekmachines

U heeft een website, maar nog geen bezoekers? Dan is het aan te raden om eens goed te kijken naar uw website. Gemiddeld 80% van de bezoekers van een website komen via de zoekmachines, mits de website goed is aangemeld bij de zoekmachine. Nadat uw site is aangemeld bij de zoekmachines wordt de site geindexeerd door de zoekmachines. Dit gaat automatisch en kan, afhankelijk van de zoekmachine, enige dagen tot maanden duren.

Via onderstaand stappenplan kunt u uw site aanmelden bij de zoekmachines.

Stap 1 - Is uw site leesbaar voor de zoekmachine's ?

Controleer eerst of uw site geschikt is om gelezen te kunnen worden door een zoekmachine. Het indexeren van uw website door een zoekmachine gebeurt automatisch via zogenaamde robots, deze worden ook wel spiders genoemd. Deze robots bezoeken uw website en aan de hand van de door u opgegeven criteria in uw website wordt deze opgeslagen in de database van de zoekmachine.

Alhoewel een robot een vernuftig stukje programmatuur is kan een robot niet veel meer dan HTML (de programmeertaal van uw website) lezen. Websites die bestaan uit Flash, of werken met veel JavaScript worden door een robot vaak niet goed of onvolledig geindexeerd. Zorg er dus voor dat uw website zoveel mogelijk uit HTML bestaat voor een optimale indexering in de zoekmachines.

Stap 2 - Zorg dat uw "META-TAGS" in orde zijn

Controleer de META-tags van uw website. META-tags zijn speciale stukjes code in uw website die gebruikt worden door de robots om uw website goed te indexeren. Met deze META-tags kunt u aangeven of een site wel geindexeerd mag worden, en met welke gegevens dit moet gebeuren. Zo is er een titel-metatag, een keyword-metatag (trefwoorden), en een description-metatag (omschrijving.) Deze META-tags bepalen de weergave van uw site in de zoekmachines, en in zekere mate ook de plaats waar uw site komt te staan in de lijst met websites. Meeste CMS-systemen, zoals WordPress en Joomla, hebben makkelijke mogelijkheden om uw meta tags in te kunnen voeren.

Belangrijk: Indien u gebruik maakt van een forwarding via De registratiedienst , dan kunt u via een e-mail aan onze helpdesk vragen om de meta-tags ook op te nemen in de forwarding. Op deze manier kan een zoekmachine uw site ook vinden als u gebruik maakt van een forwarding. Vergeet niet de door u gewenste meta-tags mee te sturen in dit e-mail bericht!

Stap 3 - Zorg voor content op uw site

Zorg dat u genoeg content op uw site heeft staan. Bepaal een stuk of 10 woorden/termen waarop uw gevonden wilt in de zoekmachine’s en laat deze sleutelwoorden uitspringen in uw tekst. Vermijd daarbij herhalingen en probeer creatief gebruik te maken van plaatsnamen, koppeltekens, productnamen en alternatieve termen voor uw sleutelwoorden. Vermijd teveel gebruik van grote afbeeldingen en stap helemaal af van flash animaties. Dat soort content kan niet door de zoekmachines geindexeerd worden en als u ook nog vrij karig bent omgesprongen met de tekst op uw pagina dan zullen de zoekmachines de pagina’s van uw concurrenten veel eerder tonen.

Stap 4 - Beveilig uw website met een SSL certificaat

Zoekmachines zoals Google indexeren websites met een SSL certificaat hoger dan websites zonder een SSL certificaat. Omdat een SSL certificaat de communicatie tussen uw website en uw bezoekers versleuteld over de lijn verstuurt is het onmogelijk voor hackers om dat verkeer uit te lezen. Uw bezoekers zullen zich veilig voelen en zullen sneller op uw link in de zoekmachines klikken. De registratiedienst biedt op al zijn shared hosting accounts naast de gratis SSL certificaten van Let’s Encrypt ook verschillende betaalde certificaten aan. Voordeel van een betaalde certificaat ten opzichte van een gratis Let’s Encrypt certificaat is dat er een garantiebedrag op zit en dat de installatie en de periodieke vernieuwing volautomatisch door ons wordt gedaan. Zo vergeet u nooit om uw certificaat te verlengen en loopt u geen kans op strafpunten van de zoekmachines omdat uw certificaat verlopen is.

Stap 5 - Maak een sitemap

Zorg voor een sitemap. Maak een pagina waarop alle links staan naar subpagina’s op uw website. Zorg dat deze pagina eenvoudig te bereiken is vanaf de hoofdpagina. Op deze manier kan een robot via de hoofdpagina van uw website eenvoudig alle subpagina’s van uw website bereiken. Overigens kan een site-map ook verhelderend werken voor uw bezoekers, zij kunnen in een oogopslag zien waar bepaalde informatie te vinden is.

Voor de meeste CMS-systemen, zoals WordPress en Joomla, zijn er gratis plugins beschikbaar om een professionele sitemap aan te maken.

Stap 6 - Zorg dat er naar uw site gelinkt wordt

Wissel links uit met collega webmasters. Veel zoekmachines (waaronder Google) laten een groot deel van uw positie in de resultaten afhangen van het aantal links naar uw website. Hoe meer links er vanaf andere websites verwijzen naar uw eigen website, des te hoger u zult scoren in dit soort zoekmachines. Het uitwisselen van links is een vervelend, en vaak langdurig werkje, maar wel noodzakelijk. Bepaal de sites die binnen uw doelgroep passen, en vraag de beheerder(s) van deze sites of zij van u een link willen plaatsen. Vaak doen de webmasters dit wel in ruil voor een link vanaf uw website naar hun website, omdat dit ook voor hen weer een betere positie oplevert.

Stap 7 - Meld uw site zelf aan op de zoekmachines

Meld uw website aan bij de grotere zoekmachines. Bedenk ook goed welke zoekmachines u hiervoor gaat gebruiken. Als uw website zich voornamelijk richt op Nederlandse bezoekers dan heeft het weinig nut om deze aan te melden bij een Spaanse zoekmachine. Meld uw website ook aan bij zogenaamde directories en startpagina’s. Veel zoekmachines kijken naar deze directories en startpagina’s. Indien uw website vanuit deze pagina’s gelinkt wordt zult u een veel hogere indexering kunnen bereiken.

Maak een account via google webmaster tools en laat uw website analyseren door google.

Stap 8 - Verhoog de prestaties van uw site

Voor de zoekmachines is de laadtijd van uw website een factor die zwaar meetelt. Zorg dat uw website snel laadt, websites bestaande uit enkel html pagina’s laden het snelst. Gebruikt u een CMS systeem, wees dan kritisch met het gebruik van plugins. Verwijder plugins die u niet meer gebruikt en probeer gebruik te maken van caching modules. Overweeg een overstap naar virtual server of neem voor top prestaties een eigen dedicated server. Met een eigen server is het mogelijk om uw server helemaal af te laten stemmen op de eisen van uw CMS systeem. Of u nu een Magento webshop heeft of een WordPress website, met een eigen server die helemaal voor zijn taken is afgestemd zal uw website vele malen sneller werken.

Stap 9 - Meten is weten

Controleer of uw site zichtbaar is in de zoekmachines. U kunt bij de meest gangbare zoekmachines controleren of uw site reeds geindexeerd is. Ook geeft een zoekmachine vaak aan hoe vaak een site voorkomt in de database. Als de zoekmachine hier geen speciale functie voor heeft dan kunt u dit eenvoudig ook controleren door uw domeinnaam in te vullen als zoekopdracht. Bekijk hoe vaak uw site voorkomt in de zoekmachine, en schrijf het aantal vermeldingen op. U kunt dan later altijd controleren of uw acties succesvol zijn geweest.

Enkele eenvoudige zoekopdrachten in google om een indruk te krijgen van uw indexering:

 • Komt uw domeinnaam voor in google ? Type in de zoekvenster de volgende in: “site:URL” vervang URL door uw domeinnaam
 • Wordt er naar uw site gelinkt ? Type in de zoekvenster de volgende in: “link:URL” vervang URL door uw domeinnaam
 • Controleer ook regelmatig uw bezoekers statistieken. Zo kunt u zien via welke site of via welke zoekmachine uw bezoekers op uw website zijn aangekomen. Van alle websites die bij ons zijn ondergebracht houden wij dagelijks de bezoekers statistieken bij. Op de webhosting beheer pagina kunt u de link vinden naar uw statistieken pagina.

  Altijd voor u klaar

  Wij als team van De registratiedienst staan altijd voor u klaar om u te helpen uw ambities waar te maken. Bij onze ruim 15.000 klanten staan wij vooral bekend om onze klantvriendelijkheid. Met onze hulp heeft u geen systeembeheerder meer nodig om uw email account op uw pc te installeren. Simpele pc hulp, waar sommige van onze concurrenten tegenwoordig hun hand niet meer voor omdraaien, verlenen wij u graag met alle geduld en kennis die wij in huis hebben.

  Daarnaast staan wij ook voor u klaar om hulp te verlenen met het bouwen van uw website. Wij
  beschikken over genoeg kennis en ervaring in verschillende CMS systemen zoals WordPress, Drupal en
  Magento.

  Naast onze klantvriendelijkheid en kennis van zaken zijn wij ook reuze trots op ons veilige, snelle en stabiele netwerk die 24 uur per dag wordt gemonitord. Uw data staat bij ons veilig opgeslagen in ons beveiligde datacenter en wordt meerdere malen per dag veiliggesteld naar een externe locatie.

  Waarom kiezen voor De registratiedienst ?

  Deskundig

  De registratiedienst staat onder zijn klanten bekend met zijn deskundige en geduldige helpdesk die meedenkt met zijn klanten en waar nodig met de juiste oplossing komt. Of het nu gaat om een vraag over lastig te registreren domein extensies of om een ingewikkelde DNS configuratie, wij kunnen u altijd snel van bruikbare advies voorzien. In zaken waar onze kennis niet diep genoeg gaat kunnen wij ons netwerk bestaande uit technische specialisten, domeinjuristen, web bouwers en nog een scala aan ICT gerelateerde specialisten raadplegen. Weten wij het niet dan is er in ons netwerk altijd wel een specialist te vinden met de juiste antwoord voor uw vraagstuk.

   

  Voordelig

  Onze prijscalculatie voor onze diensten en producten is gebaseerd op onze overtuiging en streven om onze klanten het beste dienstverlening te bieden zonder torenhoge bedragen hiervoor te factureren. Dat wij goedkoop zijn houdt niet in dat wij inbinden in de kwaliteit van onze producten en diensten. Door onze stroom en traffic voordelig in te kopen en door zoveel mogelijk digitaal te werken kunnen wij onze prijzen eerlijk, laag en sterk concurrerend houden. Onze doelstelling is om kwaliteitsservices op hoog niveau te bieden zonder een “uurtje factuurtje” mentaliteit te vertonen. Als u klant wordt bij De registratiedienst zult u snel merken dat wij die doelstelling, elke dag weer, hoog in het vaandel houden.

  Ervaren

  Ons moederbedrijf, InterIP Networks b.v. is opgericht in 1999 uit passie voor het techniek en het toen nog nieuwe internet. Wij hebben door de jaren heen een breed scala aan technische kennis opgebouwd waar wij graag onze klanten van laten meeprofiteren. Onze deskundige en ervaren medewerkers denken graag met u mee om tot de beste oplossing te komen. Onze domein specialisten hebben ruime ervaring in juridische geschillen met domein registraties, aankoop van domeinnamen en registraties van moeilijk te registreren extensies. Daarnaast beschikt De registratiedienst over een technische team die gespecialiseerd is in technische zaken zoals webserver beheer, mailserver beheer, spambestrijding en zoekmachine optimalisatie.