Voorbeelden e-mail clients

THUNDERBIRD

OUTLOOK 2016

ANDROID MAIL

WINDOWS LIVE

APPLE MAIL

WINDOWS 10 MAIL

iPhone/iPad

E-mail instellingen algemeen

Algemene informatie

Als u onder uw account mailboxen heeft aangemaakt kunt u deze mailboxen uitlezen via een e-mail client of via uw browser. Tijdens het installeren van uw account in uw favoriete e-mail client moet u een paar gegevens invoeren die nodig zijn om verbinding te maken en op een veilige wijze uw email op te halen van onze mailservers.

Email adres

Voor elk mailbox die u aanmaakt via ons control panel kunt u meerdere email adressen aan koppelen. Uw mailbox kunt u uitlezen via uw browser of via een van de onderstaande e-mail programma’s. Gebruik zowel op de webmail pagina’s als in uw e-mail programma als gebruikersnaam uw email adres. Als u meerdere e-mail adressen laat uitkomen in hetzelfde mailbox gebruik dan consequent 1 vaste e-mail adres om in te loggen.

POP3 of IMAP ?

Tijdens het installeren van uw e-mail programma op uw apparaat heeft u de keuze om uw e-mail op 2 verschillende manieren uit te lezen.
Het belangrijkste verschil tussen de 2 methoden is dat u bij POP3 alle e-mail berichten van de server downloadt en opslaat op uw eigen pc. Bij IMAP wordt al het mail bewaard in uw mailbox op onze mailservers. Het voordeel van IMAP ten opzichte van POP3 is dat in geval van uw pc, tablet of telefoon iets overkomt uw data nog steeds veilig bij ons in de cloud opgeborgen staat. Nadeel van IMAP is dat uw mailbox flink uit zijn jasje kan groeien. Gelukkig zijn onze pakketten voorzien van ruime opslagruimte voor uw mail zodat uw mailbox niet zo snel vol gaat zitten.

Spam en virus filtering

Om uw mailbox zoveel mogelijk spam en virus vrij te houden voeren wij verschillende controles uit op het inkomende bericht alvorens wij het in uw mailbox afleveren. De volgende controles worden uitgevoerd:

  • Blacklist check, berichten van mailservers die op een zwarte lijst voorkomen worden direct aan de voordeur geweerd
  • Virus controle, berichten worden gecontroleerd aan de hand van een dagelijks bijgewerkte antivirus database
  • SPF Check, berichten van mailservers die niet mogen mailen voor het afzender domein krijgen spampunten
  • SPAM TAGGING, berichten worden gecontroleerd volgens diverse criteria’s zoals woorden die in het bericht voorkomen en het afzender adres/domein. Berichten boven een bepaald aantal spampunten krijgen een kenmerk in de onderwerpregel mee zodat u ze bij aankomst direct naar het prullenmand kunt verplaatsen.

Password

Dit is het password wat u heeft opgegeven tijdens het aanmaken van uw mailbox. Zijn uw mailboxen door ons aangemaakt dan heeft u de gegevens per mail ontvangen. Als u uw password niet meer weet kunt u deze zelf resetten door in te loggen op de beheeromgeving.

Inkomende mailserver (POP3 en IMAP)

Zowel voor het POP3 protocol als voor het IMAP protocol kunt u gebruik maken van de zelfde servernaam. Wij raden u aan om de optie “versleutelde verbinding gebruiken” aan te zetten en vervolgens te kiezen voor “SSL versleuteling”.

  • mail.interip.nl

Uitgaande mailserver (SMTP)


Voor het versturen van uw e-mail berichten kunt u gebruik maken van ons uitgaande e-mail server. Zo blijft u verzekerd van het feit dat uw uitgaande berichten worden gecontroleerd op virussen en spam. Wij raden u aan om de optie “versleutelde verbinding gebruiken” aan te zetten en vervolgens te kiezen voor “TLS versleuteling”. Als uitgaande mailserver kunt u de volgende servernaam opgeven:

  • smtp.interip.nl

Standaard is het SMTP poort poort 25, het gebeurt regelmatig dat internet providers deze poort blokkeren. Bij connectie problemen kunt u het submission poort, poort 587 proberen. Wij blokkeren geen buitenlandse ip adressen, u kunt bijvoorbeeld tijdens uw vakantie zonder problemen mail ontvangen en versturen via onze servers.

De registratiedienst
Industriestraat 11
2671 CT Naaldwijk
Nederland
+31.(0)174-726026
sales@registratiedienst.nl
De registratiedienst is een product van InterIP Networks B.V. te Naaldwijk