Domeinnaam:
Extentie:


De Registratiedienst
 Home
 Contact
 Vacatures
 Nieuwsberichten
 Nieuwsbrief
 WebMail Login
Domeinnamen
 Algemeen
 Registreren / Verhuizen
 Domeinbewaker (nieuw)
 Pakketten en prijzen
 Pakket keuze hulp
 Domeinnaam vragen
 Registratie tips
 Regels .NL domeinnaam
Hosting
 Algemeen
 Hosting pakketten
 Pakket vergelijking
 ASP hosting
Co-locatie / Dedicated servers
 Algemeen
 Server plaatsen (colocatie)
 Server huren (dedicated)
 Bestelformulier
Helpdesk
 Algemeen
 Veel gestelde vragen
 Pakket wijzigen
 Wijzigingen en formulieren
 E-mail instellingen
 FTP instellingen
 HTML hulp
 PHP hulp
 ASP/ASP.NET hulp
 Reactieformulier voorbeeld
 Uw site en de zoekmachines

 Uw site en de zoekmachines
U heeft een website, maar nog geen bezoekers? Dan is het aan te raden om eens goed te kijken naar uw website. Gemiddeld 80% van de bezoekers van een website komen via de zoekmachines, mits de website goed is aangemeld bij de zoekmachine. Nadat uw site is aangemeld bij de zoekmachines wordt de site geindexeerd door de zoekmachines. Dit gaat automatisch en kan, afhankelijk van de zoekmachine, enige dagen tot maanden duren.

Via onderstaand stappenplan kunt u uw site aanmelden bij de zoekmachines.

Stap 1
Controleer eerst of uw site geschikt is om te lezen door een zoekmachine. Het indexeren van uw website door een zoekmachine gebeurt automatisch via zogenaamde robots deze worden ook wel spiders genoemd. Deze robots bezoeken uw website en aan de hand van de door u opgegeven criteria in uw website wordt deze opgeslagen in de database van de zoekmachine.

Alhoewel een robot een vernuftig stukje programmatuur is kan een robot niet veel meer dan HTML (de programmeertaal van uw website) lezen. Websites die bestaan uit Flash, of werken met veel JavaScript worden door een robot vaak niet goed of onvolledig geindexeerd. Zorg er dus voor dat uw website zoveel mogelijk uit HTML bestaat voor een optimale indexering in de zoekmachines.

Stap 2
Controleer de META-tags van uw website. META-tags zijn speciale stukjes code in uw website die gebruikt worden door de robots om uw website goed te indexeren. Met deze META-tags kunt u aangeven of een site wel geindexeerd mag worden, en met welke gegevens dit moet gebeuren. Zo is er een titel-metatag, een keyword-metatag (trefwoorden), en een description-metatag (omschrijving.) Deze META-tags bepalen de weergave van uw site in de zoekmachines, en in zekere mate ook de plaats waar uw site komt te staan in de lijst met websites.

Om u te helpen met het maken van de META-tags hebben wij op onze site een META-tags hulp geplaatst. Deze kunt u hier vinden.

belangrijk: Indien u gebruik maakt van een forwarding via De Registratiedienst, dan kunt u via een e-mail aan onze helpdesk vragen om de meta-tags ook op te nemen in de forwarding. Op deze manier kan een zoekmachine uw site ook vinden als u gebruik maakt van een forwarding. Vergeet niet de door u gewenste meta-tags mee te sturen in dit e-mail bericht!

Stap 3
Zorg voor een sitemap. Maak een pagina waarop alle links staan naar subpagina's op uw website. Zorg dat deze pagina eenvoudig te bereiken is vanaf de hoofdpagina. Op deze manier kan een robot via de hoofdpagina van uw website eenvoudig alle subpagina's van uw website bereiken. Overigens kan een site-map ook verhelderend werken voor u bezoekers, zij kunnen in een oogopslag zien waar bepaalde informatie te vinden is.

Stap 4
Wissel links uit met collega webmasters. Veel zoekmachines (waaronder Google) laten een groot deel van uw positie in de resultaten afhangen van het aantal links naar uw website. Hoe meer links er vanaf andere websites verwijzen naar uw eigen website, des te hoger u zult scoren in dit soort zoekmachines. Het uitwisselen van links is een vervelend, en vaak langdurig werkje, maar wel noodzakelijk. Bepaal de sites die binnen uw doelgroep passen, en vraag de beheerder(s) van deze sites of zij van u een link willen plaatsen. Vaak doen de webmasters dit wel in ruil voor een link vanaf uw website naar hun website, omdat dit ook voor hen weer een betere positie oplevert.

Stap 5
Controleer of uw site zichtbaar is in de zoekmachines. U kunt bij de meest gangbare zoekmachines controleren of uw site reeds geindexeerd is. Ook geeft een zoekmachine vaak aan hoe vaak een site voorkomt in de database. Als de zoekmachine hier geen speciale functie voor heeft dan kunt u dit eenvoudig ook controleren door uw domeinnaam in te vullen als zoekopdracht. Bekijk hoe vaak uw site voorkomt in de zoekmachine, en schrijf het aantal vermeldingen op. U kunt dan later altijd controleren of uw acties succesvol zijn geweest.

Stap 6
Meld uw website aan bij de grotere zoekmachines. Bedenk ook goed welke zoekmachines u hiervoor gaat gebruiken. Als uw website zich voornamelijk richt op Nederlandse bezoekers dan heeft het weinig nut om deze aan te melden bij een Spaanse zoekmachine. Meld uw website ook aan bij zogenaamde directories en startpagina's. Veel zoekmachines werken vanuit deze directories, en startpagina's en zullen uw site zo eerder en hoger indexeren. Onderstaand een klein overzicht van gangbare zoekmachines. Dit overzicht is zeker niet compleet, maar geeft u een goede start.

Nederland:
Google.NL
Google.BE
Altavista Nederland
HotBot Nederland
Vindex
Vinden
Ilse
Lycos
Bing
Tricus
Voelspriet
Track
Wereldwijd:
AllTheWeb
Altavista
Ask Jeeves
HotBot
Google
LookSmart
Lycos.com
MetaCrawler
Bing
Netscape Search
Yahoo
dmoz.org
 De Registratiedienst is een onderdeel van InterIP Networks B.V.
- +31 (0) 174-726026 - +31 (0) 174-726021 - info@registratiedienst.nl
K.v.K. te 's-Gravenhage 27183782 - IBAN: NL16INGB0680373446 - BIC: INGBNL2A
BTW nummer: NL.813181811.B.01

*- -* *- -* *- -*